Biografie Peko


Peko is in 1956 geboren te Utrecht. Na een 8-jarige grafische opleiding te Utrecht is Peko 24 jaar als fotograaf werkzaam geweest. Hij heeft diverse exposities in zowel binnen- als buitenland op zijn naam staan.
Zo zijn er veel publicaties in verschillende media geweest alsmede voor o.a. kalenders voor multinational bedrijven en bij zo goed als alle omroepen.

Geïnspireerd door verschillende bekende Nederlandse beeldend kunstenaars, waarmee hij met enkele bevriend was, is hij als autodidact zelf succesvol aan het schilderen gegaan.

Het zijn vrolijke combinatie-fantasie figuren die Peko schildert die je cobra stijl mag noemen. De prijzen van zijn werken zijn meer dan redelijk te noemen. Vooralsnog kunt u dus nog voordelig schilderijen kopen van Peko.

Kunsthandel Deckers verwacht een spoedige waardestijging van zijn werken omdat dit soort schilderijen, met dikke acrylverf lijnen, in zijn algemeen de afgelopen 2 jaar zich mocht verheugen op een toenemende populariteit.

Dit werk is bij uitstek geschikt voor bedrijven die zich willen profileren als dynamisch en innovatief. Tot op heden heeft Peko nog niet toegestaan dat er van zijn schilderijen zeefdrukken werden gemaakt. Wel is één schilderij inmiddels als keramiek (een zgn. onderbord) uitgegeven.

De van oorsprong voorname kantoren van notarissen en advocaten worden door deze kunst gemakkelijker toegankelijk voor hun klanten. De vrolijkheid van dit werk heeft een positieve invloed op bezoekers van wachtruimten in ziekenhuizen en AWBZ-instellingen, maar ook bij huisartsen en tandartsen. Niet alleen bij bedrijven maar ook in moderne interieurs komt een kunstwerk van Peko goed tot zijn recht.
Peko's favoriete kunstenaars zijn Karel Appel, Lucebert Jan te Wierik en Corneille.

schilderijen van Peko zijn hier te koop.